Hvordan lagre campingutstyret ditt

Camping om sommeren er en flott måte å oppleve naturen på, men hva gjør man med alt utstyret når sommeren er over?

Campingutstyr kan være tungvint å lagre og det tar mye plass i et hus eller en leilighet, men med riktig organisering så kan du spare både tid og penger.

Det er ikke fristende å gå på jakt etter tingene dine for å så oppdage i siste øyeblikk at du mangler det du trenger eller det har blitt ødelagt på grunn av ugunstig lagring.

Hold det rent

Skitt og fukt kan få utstyret ditt til å ruste eller forringes over tid. Tørk over soveposen, teltet og teltstengene med en lett fuktet klut for  å fjerne overflødig skitt. Hvis det er ganske skittent så kan det være greit å spyle over med vann, men pass på at det er helt tørt før du lagrer det. Vann kan skape mugg og ødelegge fibrene i et telt.

Jakker, sko og andre klær bør også rengjøres skikkelig før du henger det opp for sesongen. Pass på at fjellskoene er rene og luftet så fukt ikke blir stengt inni de når de ikke brukes. Ingen vil ha stinkende sko!

Hold det pakket

Store rullende lagringsbeholdere er et god måte for å holde campingutstyret trygt utenfor sesongen. Bruk en eller to store til å lagre alle rene og tørre tingene inni de. Hold teltet og soveposene løse i en og kokeutstyret og andre dingser i en annen. Når den neste sesongen kommer så er du helt klar! Bare rull beholderne til campingstedet og da har du minimalt med oppgaver i henhold til forberedelse til ditt neste utendørseventyr.

Hold det trygt

Vi har alle et par hjelpemidler for å gjøre campinglivet litt enklere, men elektronikk som ikke blir brukt ofte nok kan bryte sammen eller ruste. Pass på at batterier er fjernet fra alle lommelykter, GPS-systemer og radioer. Ta vare på batteriene i en plastikkpose eller bruk på noe annet i hjemmet ditt (vi trenger alltid batterier når vi ikke har de!). Tørk av elektronikken for å fjerne skitt og ta vare på de i en tørr beholder.

Hold det simpelt

Selvsagt så vil vi helst ta med oss alt mulig, inkludert kjøkkenvasken, når vi skal ut på camping, men poenget med turen er å oppleve naturen og være foruten alt «ekstra» i noen dager. Jo mindre du tar med deg, jo mindre må du lagre! Men hvis du ikke kan forholde deg uten en soldrevet campinggrill eller din portable dusj, så kan det være kjekt med en lagringsbod utenfor hjemmet ditt. Ekstra pluss er det hvis du får fukt og frostsikre lagringsboder som sikrer at utstyret ditt holder seg tørt og trygt, i motsetning til en fuktig kjeller eller garasje med mugg.